Premi Nacional als establiments Centenaris
de la Generalitat de Catalunya 2014

Tot comença l’any 1925….

…Quan al carrer Mercaders de la ciutat de Girona, neix Joan Danés Torner (fundador de la pastisseria Danès). Ciutat que li influirà en la seva trajectòria.
Des de molt petit ja destacava la seva habilitat amb les mans. Somiava amb ser mèdic, però a causa de la guerra i la post guerra, a l’edat d’onze anys, va haver d’anar a treballar per a ajudar als seus pares. Després de provar diversos oficis, s’enamora de la pastisseria.
L’any 1944 arriba a la població d’Arenys de Mar, buscant treball de pastisser. L’amb experiència de forner, es posa a les ordres del propietari/pastisser Antoni Carreras. Aquí és on aprèn l’ofici de pastisser.

Mestres Pastissers
– 140 anys –

– 1923 –

…… des de 1952 al 1971

EL’any 1952 torna a la ciutat de Girona, per a establir el seu propi negoci en la Plaça de la castanya, en ocasió del traspàs de la pastisseria Daunis. Sent un dels primers a fer mones de xocolata i exposant-les com a obres d’art, fet que li genero el reconeixement i respecte dels seus competidors.
En aquest període coneix a qui serà la seva esposa, Paquita Pons Reyner. Qui li acompanyés en la seva trajectòria professional i familiar.

L’any 1958 ……

el senyor Carreras, volent traspassar la pastisseria, sense que perdés la categoria. Es recorda d’aquell aprenent tan meticulós. I el, Enamorat de la costa barcelonina decideix traslladar-se amb la seva família.

…… des de 1972 a avui dia

L’any 1972 el seu fill, Josep Danés Pons, comença a aprendre l’ofici del seu pare, treballant en l’obrador familiar als matins i, a les tardes estudia de delineant projectista. Al final decideix seguir els passos del seu pare Joan, i es queda al capdavant del negoci, aportant el seu toc personal. Més tard coneix a la seva esposa Rosa Farrarons, que, s’enamora de l’ofici/pastisser, i junts actualment segueixen al capdavant de la pastisseria.
En el 2009 entra a formar part de l’equip la tercera generació, Eduard Danés Farrarons, que després d’haver estudiat arts gràfiques, les aplica en l’obrador familiar fins avui dia.
L’any 2012, Joan Danés va rebre la distinció atorgada pel Gremi de Pastisseria de Barcelona, al Mèrit Professional pels seus més de 50 anys en el món de la pastisseria i Paquita Pons, li va ser lliurada la Medalla de la Mare de Déu de Montserrat en el 43e Homenatge a la Dona Pastissera.
En el 2016 els seus néts Eduard, i Marc Danés Farrarons, decideixen posar en marxa un nou projecte basat en aquests dolços records, creant la marca Danès 1944.
Volem esmentar la importància que ha tingut la figura de la dona en la nostra família; Paquita Pons Reyner i Rosa Farrarons Freginals. Pel sacrifici d’estar dia rere dia darrere del taulell atesos els clients i el bon gust pels detalls.